058-2121566

Brongers Cafetaria Zus & Zo

Je kunt bestellen om af te halen | Leeuwarden

Een perfect trefpunt voor een geslaagd weekend, maar ook de plaats voor een gezellig samenzijn vindt u in ons ongedwongen en historisch pand.
Brongers Cafetaria Zus & Zo biedt continu heerlijke gerechten – tijdens een korte pauze of samen met vrienden: bij ons kunt u van een snelle, simpele keuken en een mooie sfeer genieten. Wij hebben meerdere zitplaatsen met tafels en stoelen, zodat u meteen bij ons ter plekke kunt eten.

Centraal gelegen Cafetaria met lunch & diner

Wij verwennen u met Nederlandse gerechten, die in onze keuken vers voor u worden klaargemaakt. Probeert u in elk geval de bijzonder smakelijke burgers en de specialiteiten en onze alcoholische dranken of onze verfrissende bieren. Tegen de middag komen veel klanten vanwege het ijs, het brood en de specialiteiten bij ons langs. Wij verheugen ons erop, u voor het ontbijt, voor de brunch, voor de lunch of voor het avondeten bij ons in een sfeervolle omgeving te verwelkomen!

Voor ieder wat wils

Probeert u eens onze afwisselende keuze van vegetarische gerechten en ontdekt u de ongelofelijke variëteit hiervan. Met het oog op uw gezondheid dragen wij zorg voor een gezonde maaltijd en laten wij zien dat gezond eten ook erg lekker kan zijn. Zo hebben wij veel vegetarische snacks maar probeert u zeker ook eens onze befaamde stokbroodje Italiano!

Afhaalservice beschikbaar

U kunt onze cafetaria barrièrevrij bereiken. Ook hondeneigenaars genieten bij ons, daarom zijn huisdieren bij ons natuurlijk ook welkom. Houd rekening met onze openingstijden en kom gewoon bij ons langs. Wij verheugen ons op uw bezoek. Als betaalmethodes accepteren wij contactloos betalen en betaalpas. Daarnaast kunt u natuurlijk contant betalen. Weinig tijd? U kunt uw maaltijd ook gewoon meenemen. Zondag en maandag zijn onze rustdagen. Op alle andere dagen zijn wij u graag van dienst.

Location

Show Map

Your IP address will be sent to Google Maps.

Nieuwestad 37, 8911CH Leeuwarden, Netherlands

Our opening times

Monday
closed
Tuesday
11:00 AM – 07:00 PM
Wednesday
11:00 AM – 07:00 PM
Thursday
11:00 AM – 07:00 PM
Friday
11:00 AM – 07:00 PM
Saturday
11:00 AM – 07:00 PM
Sunday
closed

Available payment options

About Us

Bedrijven

Bedrijven

Lunch of Plate service

Wilt u uw personeel trakteren op een overheerlijke maar vooral ook betaalbare lunch of diner? Bij ons krijgt u veel waar voor uw geld!


Onze lunchgerechten variëren van witte of bruine stokbroodjes met verse zalmsnippers, kipkerrie, rosbief en nog zoveel meer. Ook een broodje kroket zullen uw werknemers ongetwijfeld kunnen waarderen.

Interesse?

U kunt altijd vrijblijvend bij ons informeren naar de mogelijkheden!

Een stukje historie

Een stukje historie

Er was eens....

Onze cafetaria heeft al een lange geschiedenis. Nadat er jaren een apotheek (Uffely) in het pand aan de Nieuwestad was gevestigd werd het in 1956 opgekocht door de heer Berend Bronger. Hij veranderde de apotheek in 1 van de eerste cafetaria's van Leeuwarden, waar je de snackjes uit de "muur" kon pakken. Hij noemde de cafetaria Brongers Automatiek en maakte naam in de stad. Hij heeft de zaak later verbouwd en gaf er een nieuwe naam aan:  Bee Bee's Eatcorner.

Inmiddels  was zijn dochter Janneke getrouwd met Lodewijk Leemburg die uiteindelijk de zaak heeft overgenomen en het weer nieuw leven heeft ingeblazen. Nadat hij de zaak met liefde en veel plezier had gerund hebben in 2019 zijn twee dochters de zaak overgenomen, waarmee ook de nieuwe aanpassing van de naam kwam, Brongers Zus & Zo.

Met nu de derde generatie aan het roer hopen we u zoals alle jaren hiervoor van dienst te zijn. Wees welkom!


Vriendelijke groet Jildou & Fardau

Huzaren salades voor de feestdagen

Huzaren salades voor de feestdagen

Met of zonder vis...

De feestdagen komen er weer aan maar gezien de huidige maatregelen van de overheid zullen meer mensen het met hun eigen gezin of in kleine kring vieren. 

We hebben speciaal voor deze feestdagen een huzarensalade gemaakt die geschikt is voor kleine gezelschappen.


Huzarensalade 4 personen     -  20 euro

Huzarensalade 4 personen     

met vis                                          -  25 euro


Uiteraard verzorgen we ook grotere salades! Nieuwsgierig?

Bel of mail ons naar de mogelijkheden!

Mail: brongerscafetaria@gmail.com

tel:    058-2121566


Houd er rekening mee dat u een salade 5 dagen van tevoren besteld, zo kunnen wij zorgen dat iedereen een verse salade kan krijgen!

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Ook met de boot

Leeuwarden is prachtig en helemaal vanaf het water. Mocht u nu op een mooie dag langs komen varen, dan kunt u ook afhalen vanaf het water!

Onze cafetaria ligt pal aan de binnengracht en vlak voor het pand is een klein trappetje en verderop de aanlegstijger van de praamboten
(zie foto).

Our services

Everything at a glance

Send us your message

Please enter your name.
Please enter your e-mail address. Please enter a valid email address
Please enter your phone number. Please enter a valid phone number
Please enter your subject.
Please enter your message.
Your message has been sent. We will get back to you soon.
Failed to send Message.
Twitter_Logo_Blue